Over ons

The Dutch Blues Brothers zijn in april 2015 gestart als verrassingsoptreden tijdens een benefietavond voor iemand met de ziekte van Lyme, georganiseerd door toneelvereniging De Dolle Spijker in Spijkenisse. Het had eigenlijk bij een eenmalig optreden moeten blijven, maar na vele enthousiaste reacties en een aantal aanvragen voor optredens werd het langzaam maar zeker duidelijk dat deze act levensvatbaar was. Na flink wat schaven aan de act en uitbreiden van het repertoire konden The Dutch Blues Brothers in oktober 2015 bekendmaken dat ze er klaar voor waren om personeelsfeesten, sportkantines, bruiloften et cetera van een gezonde dosis rhythm & blues te voorzien!

 

Wie zijn The Dutch Blues Brothers?

 

 

 

Wesley Portielje

Wesley is sinds 2011 lid van toneelvereniging De Dolle Spijker, waarbij hij in verschillende toneelstukken heeft gespeeld. Voordat hij bij De Dolle Spijker kwam, heeft hij bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse in verschillende musicals en toneelstukken gespeeld. Ook is Wesley zanger geweest bij diverse coverbands.

 

 

 

 

David Speters

David is sinds 2011 lid van toneelvereniging De Dolle Spijker, waarbij hij in verschillende toneelstukken heeft gespeeld. Ook heeft hij 2 toneelstukken geregisseerd. David heeft masterclasses gevolgd van onder andere John Lanting en Paul Kooij en houdt zich naast het traditionele toneel vooral bezig met diverse vormen van improvisatietheater. 

 

 

 

 

Patrick Speters

Onze geluidstechnicus, roadie, webmaster, creatief klankbord en manusje-van-alles, kortom het kloppende technische hart van The Dutch Blues Brothers. Met zijn vingers aan de knoppen heeft hij geen zonnebril nodig om cool te zijn!